cathedral-3768666-1280
19737
img-5416
68787-fullimage-city-thorn
 

Omgeving

 

Zien en doen in Midden-Limburg. 

 

Midden-Limburg, de smalle taille van 's lands meest zuidelijke provincie, is een compact en tegelijkertijd uiterst veelzijdig gebied. Het wordt met name gedomineerd door schitterende natuurparken en een uitgestrekt stelsel van Maasplasssen, aaneengeschakeld met de Maas. Behalve natuur en watersport zijn cultuur en shoppen voorname pijlers waarmee de regio zich onderscheidt.  

 

De grote diversiteit promoveert Midden-Limburg tot een populaire bestemming voor een vakantie, een kort verblijf of gewoon een dagje uit. Toeristen als ook recreanten en shoppers in alle leeftijdscategorieën zijn razend enthousiast na een bezoek aan de regio en komen er graag weer terug, juist vanwege het veelzijdige karakter. Kies je voor absolute rust en natuur, dan zijn de twee nationale parken De Maasduinen en De Meinweg en overige natuurgebieden, met elk hun eigen natuurlijke karakteristiek, beslist een aanrader. Klik hier voor diverse fietsroutes in Limburg.

 

Wie niet bang is voor natte voeten en bij voorkeur in, op en rond het water vertoeft, heeft een ongekend waterrijk van grote en kleine plassen tot zijn beschikking, ruim 3000 hectare in omvang. Cultuurliefhebbers en mensen met een passie voor historie komen ruimschoots aan hun trekken in onder meer de cultuursteden Roermond en Weert, het witte stadje en voormalig miniatuurvorstendom Thorn en het vestingsplaatsje Stevensweert. 

 

Verspreid over de regio liggen bovendien diverse prachtige water- en windmolens, karakteristieke hoeves en kastelen en tal van monumentale panden waar je de rijke en vaak turbulente geschiedenis welhaast kunt proeven en ruiken.

 

In Weert flaneer je door het knusse en inspirerende stadscentrum langs een keur aan grote en kleine winkels en horecagelegenheden, evenals in de bisschopsstad Roermond, onderscheiden met het predikaat Beste Binnenstad 2009-2011. Kortom, iedereen vindt het in Midden-Limburg.